skip to Main Content

A portre.hu több mint 30 éves szakmai tapasztalattal azt kínálja, hogy szupergyors, 5 perces karikatúrákkal kápráztassa el a rendezvény vendégeit, megrajzolva az egyes személyek karakterét, megvillantva személyiségüket ilyen röpke idő alatt – a tapasztalatok szerint igen sikeresen!

Készíttethet velem kidolgozott portrét is, ha a rendezvény jellege úgy kívánja.

A karikatúra vidám, mégis kedves ajándék.

Nagyon szereti mindenki, minden korosztály számára szép, különleges emlék, jó hangulatot teremt bármilyen közegben.

Megrajzolt történet

A portre.hu oldalnak a létrehozása során az volt a célom, hogy a rendezvénykarikatúra műfajt, azaz az események helyszínén történő rajzolást ajánljam.

Célom, hogy képzett művészi tudást a minőségi szórakoztatással ötvözzem, hogy egyedülálló „művészi” élményt teremthessünk, amely szinte bármilyen típusú rendezvényhez illeszkedik, a céges rendezvényektől, esküvőktől a gyerekrendezvényekig.

Egészen fiatalon kezdtem rajzolni, 20 éves koromtól kipróbáltam az utcai rajzolás technikáit, így néhány éven belül már meglehetősen tapasztalt voltam portré rajzolásban. Először a 90-es évek Balaton partján próbálkoztam „karikatúra” rajzolásával. Leginkább azzal kapcsolatban voltak kétségeim, hogy elég gyorsan tudok-e rajzolni, mivel a rajzórákon akár több napig rajzoltunk egy portrét.  És a legelső karikatúra valóban 30 percig tartott pont, mint egy utcai portré, vagy talán még annál is több ideig! Ezután a következő néhány évben egyre több karikatúrát rajzoltam a megszokott portrék mellett, a minőség egyre jobb lett, de a sebesség nem nagyon változott, abban az időben ugyanis sok rajzoló ült az utcákon és mindenki rajzolt egyet-egyet szép kényelmesen. Akkoriban az az ötletem támadt, hogy külföldön is kipróbáljam magam, ahol egyre kevesebb idő alatt egyre tökéletesebb minőségű rajzokat készítettem.

2000-től nyaranta külföldre költöztem egy tengerparti városba és a hosszú, akár négy hónapos nyári szezonban ott dolgoztam. Minden este sorok várakoztak a rajzkészítésre, ami arra inspirált, hogy még jobban tökéletesítsem a stílust miközben lerövidítem a rajzkészítés idejét. Akkoriban sokkal inkább kértek karikatúrát, azokban az években abból egyre többet kellett rajzolnom, a portrék valahogy elmaradtak. Ma már természetes, hogy ha egy-egy helyzetben fontos a gyorsabb rajzkészítés, egy óra alatt 10 – 12 emberről is készítek rajzot, azaz egy körülbelül 5-8 perc alatt elkészülhet. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden rajznak öt percig kell tartania, egy kidolgozott, részletgazdagabb karikatúra elkészítési ideje 10-15 perc.

Back To Top